Jadłospis
02.03.2020-06.03.2020
Data
|
Śniadanie
|
II
śniadanie
|
Obiad
|
02.03.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, pasta jajeczna, szynka, dżem, zupa mleczna
(płatki orkiszowe), warzywa świeże
A:1,2,3,5
|
Deser
jabłkowo-bananowy, mandarynka
|
Zupa krupnik
na biodrówce z ziemniakami, pizza makaronowa z szynką i serem,
bukiet warzyw na parze
A:1,2,6
|
03.03.
2020
|
Bułka graham
z masłem, szynka drobiowa, pasta z łososia, pomidor, ogórek
kiszony, kawa
A:1,2,12
|
Kaszka manna
z malinami, jabłko
A:2
|
Zupa z
soczewicy czerwonej na wędzonce, pierogi leniwe, surówka z
marchwi i jabłka
A:1
|
04.03.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, szynka wieprzowa z komina, dżem, ser żółty,
papryka, rzodkiewka, kiełki zbożowe, kakao
A:1,2,5
|
Sok ananasowy
100%, ciastko ryżowe
|
Zupa dyniowa
krem zabielana mleczkiem kokosowym, udziec z indyka pieczony w
ziołach, ziemniaki, buraczki czerwone na ciepło
A:1
|
05.06.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, kiełbasa krakowska parzona, pasta twarogowa z
rzodkiewką i szczypiorkiem, sałata, bawarka
A:1,2,5
|
Bułka
mleczna z masłem, gruszka
A:1,2
|
Zupa
kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, gyros z indyka z
kukurydzą i sosem czosnkowym, sałatą, ryż długoziarnisty na
sypko
A:6
|
06.03.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, szynka krucha, serek topiony, miód, pomidor,
rzodkiewka, mleko
A:1,2,5
|
Ciasto
korzenne z orzechami (wyrób własny), banan
A:1, 9
|
Barszcz
czerwony z makaronem, miruna w panierce sezamowej, ziemniaki
puree, brokuły na parze
A:1, 5,12
|
Alergeny
A:
1.
gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca,
8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11.
skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz