czwartek, 14 listopada 2019

Jadłospis 18-22. 11. 2019













Jadłospis 18.11.2019-22.11.2019
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
18.11.
2019
Chleb mieszany z masłem, schab od wędzarza, miód, pasta jajeczna, pomidor, rzodkiewka, kawa
A:1,2,3,5
Batonik zbożowo-owocowy, sok z ananasa




A:1
Rosolnik z kaszką manną na kurczaku, pieczeń rzymska, ziemniaki puree, gotowana kapusta czerwona
A:1,6
19.11.
2019
Śniadanie samodzielne: pieczywo mieszane,masło, ser żółty, dżemiki, serek topiony, świeże warzywa, kakao
A:1,2,5
Zapiekanka z serem i szynką, winogrono






A:1,2
Zupa krupnik na żeberkach, naleśniki z serkiem mascarpone i gorzką czekoladą, marchewka mini gotowana na parze

A:1, 2, 3, 6
20.11.
2019
Chleb mieszany z masłem, miód, ser żółty, pomidor, szczypiorek, ogórek świeży, sałata, zupa mleczna, płatki owsiane
A:1,2,5
Jogurt owocowy (wyrób własny), banan





A:1,2
Zupa ogórkowa na biodrówce, leczo – szynka wędzona, papryka czerwona, fasolka szparagowa, cukinia, pomidory, pieczarka, cebula, ryż na sypko
A:6
21.11.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka babuni, pomidor, ogórek kiszony, bawarka
A:1,2,5,12
Drożdżówka z wiśniami (wyrób własny), gruszka




A:1, 2, 3
Zupa brokułowa na kurczaku, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
A:6
22.11.
2019
Chleb wieloziarnisty z masłem, metka bawarska, ser żółty, miód, ogórek świeży, pomidor, mleko
A:1,2,5
Kaszka manna z malinami, jabłko




A:1,2
Zupa pomidorowa na kurczaku, klopsiki rybne z dorsza w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
A:1,6,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz