Jadłospis
18.11.2019-22.11.2019
Data
|
Śniadanie
|
II
śniadanie
|
Obiad
|
18.11.
2019
|
Chleb
mieszany z masłem, schab od wędzarza, miód, pasta jajeczna,
pomidor, rzodkiewka, kawa
A:1,2,3,5 |
Batonik
zbożowo-owocowy, sok z ananasa
A:1 |
Rosolnik z
kaszką manną na kurczaku, pieczeń rzymska, ziemniaki puree,
gotowana kapusta czerwona
A:1,6 |
19.11.
2019
|
Śniadanie
samodzielne: pieczywo mieszane,masło, ser żółty, dżemiki,
serek topiony, świeże warzywa, kakao
A:1,2,5 |
Zapiekanka z
serem i szynką, winogrono
A:1,2 |
Zupa krupnik
na żeberkach, naleśniki z serkiem mascarpone i gorzką
czekoladą, marchewka mini gotowana na parze
|
20.11.
2019
|
Chleb
mieszany z masłem, miód, ser żółty, pomidor, szczypiorek,
ogórek świeży, sałata, zupa mleczna, płatki owsiane
A:1,2,5 |
Jogurt
owocowy (wyrób własny), banan
A:1,2 |
Zupa ogórkowa
na biodrówce, leczo – szynka wędzona, papryka czerwona,
fasolka szparagowa, cukinia, pomidory, pieczarka, cebula, ryż na
sypko
A:6 |
21.11.
2019
|
Chleb
mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka babuni, pomidor,
ogórek kiszony, bawarka
A:1,2,5,12 |
Drożdżówka
z wiśniami (wyrób własny), gruszka
A:1, 2, 3 |
Zupa
brokułowa na kurczaku, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka
z kapusty pekińskiej z kukurydzą
A:6 |
22.11.
2019
|
Chleb
wieloziarnisty z masłem, metka bawarska, ser żółty, miód,
ogórek świeży, pomidor, mleko
A:1,2,5 |
Kaszka manna
z malinami, jabłko
A:1,2 |
Zupa
pomidorowa na kurczaku, klopsiki rybne z dorsza w sosie
śmietanowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
A:1,6,12 |
Alergeny
A:
1.
gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca,
8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11.
skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz