Jadłospis 31.08.2020-04.09.2020
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
17.08. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, ser wędzony, polędwica, miód, pomidor, rzodkiewka, kawa A:1,2,5 |
Zapiekanka z masłem czosnkowym, gruszka
A:1,2 |
Zupa gulaszowa z ziemniakami, makaron gryczany z sosem jogurtowo-truskawkowym, kalarepka A:1,6 |
18.08. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, szynka z komina, pasta z łososia, ogórek kiszony, papryka, kakao A:1,2,5 |
Kaszka manna z jagodami
A:2 |
Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak w sosie jogurtowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty A:1,2,6 |
19.08. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, sałata, bawarka A:1,2,3,5 |
Budyń czekoladowy ze śmietaną, banan
A:2 |
Zupa dyniowa z szynką wędzoną, ryż z musem jabłkowym z bitą śmietaną, marchewki mini A:2 |
20.08. 2020 |
Pieczywo pszenno-żytnie i razowe,szynka, ser żółty, zupa mleczna, płatki smakowe, herbata A:1,2,5 |
Jogurt naturalny (wyrób własny) z truskawkami, winogrono
A:2 |
Zupa krem z białych warzyw, gulasz wieprzowy z warzywami, kasza jaglana
A:6 |
21.08. 2020 |
Bułki grahamki z masłem, szynka, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewka, pomidor, czekolada do picia A:1,2 |
Drożdżówka z owocami (wyrób własny)
A:2 |
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym, ziemniaki, filet z miruny duszony w ziołach, mizeria A:1, 2,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz