Jadłospis 14.09.2020-18.09.2020
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
14.09. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, szynka szwagra, ser żółty, zupa mleczna (owsianka), miks warzyw A:1,2,5 |
Kaszka manna z musem malinowym, jabłko
A:2 |
Krupnik na biodrówce z ziemniakami, łazanki z kiszoną kapustą, szynką i pieczarkami
A: 2,6 |
15.09. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, pasta z makreli, miód, papryka, ogórek kiszony, kakao A:1,2, 12 |
Jogurt z owocami, mango, gruszka, biszkopt
A:1,2 |
Miks jarzynowy z indykiem, gołąbki bez zawijania, ziemniaki, surówka z marchewki A:6 |
16.09. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidor, kawa A:1,2,5 |
Sok jabłkowy, ciasto kruche
A:1 |
Barszcz biały na żeberkach z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza jaglana, sałatka z ogórka kiszonego
A:6 |
17.09. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, szynka wieprzowa, serek topiony, dżem, pomidor, rzodkiewka, sałata, mleko waniliowe A:1,2,5 |
Kisiel żurawinowy ze śmietaną, banan
A:1,2 |
Barszcz ukraiński
A:6 |
18.09. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, jajko, krakowska sucha, pomidor, ogórek kiszony, czekolada do picia A:1,2,3,5 |
Ciasto leśny mech (wyrób własny), naktarynka
A:1,2,3 |
Zupa rybna z lanymi kluskami, jajka w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchew z groszkiem
A:3,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz