Jadłospis 26.10.2020-30.10.2020
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
26.10. 2020 |
Pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, szynka z indyka, twaróg bez laktozy, pomidor, kiełki, papryka, mleko A:1,2,5 |
Budyń czekoladowy ze śmietaną, jabłko
A:1,2 |
Zupa amsterdamska z fasolą, naleśniki z twarogiem, kalarepa do chrupania
A: 1,2 |
27.10. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka wiejska, ogórek kiszony, pomidor kakao A:1,2,3,5,12 |
Kisiel żurawinowy z owocami, gruszka
|
Krupnik z kaszy jaglanej na żeberkach, klopsy gotowane w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree, kalafior na parze A:6 |
28.10. 2020 |
Pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, ser żółty, szynka babuni, pomidor, ogorek świeży, kawa A:1,2,5 |
Ciastko kruche, sok pomarańczowy 100%
A:1 |
Zupa jarzynowa na kurczaku, leczo warzywno-mięsne, ryż brązowy na sypko
A:6 |
29.10. 2020 |
Chleb wieloziarnisty z masłem, koreczek serowy, miks warzyw, zupa mleczna, płatki smakowe A:1,2,5 |
Jogurt naturalny z owocami, chrupki kukurydziane, banan
A:2 |
Zupa szpinakowa na szynce westfalskiej, schab pieczony ze śliwką suszoną, kasza gryczana, surówka z białej kapusty
|
30.10. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, schab kołodzieja, miód, serek topiony, papryka, ogórek kiszony, kakao A:1,2,5 |
Chrupańce cebulowe, winogrona
|
Zupa dyniowa krem z szynką, ziemniaki puree, dorsz w panierce, sałata w sosie jogurtowym A:1,2,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz