czwartek, 22 października 2020

Nasz jadłospis 26 - 30.10.2020

 







Jadłospis 26.10.2020-30.10.2020

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

26.10.

2020

Pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, szynka z indyka, twaróg bez laktozy, pomidor, kiełki, papryka, mleko

A:1,2,5

Budyń czekoladowy ze śmietaną, jabłko




A:1,2

Zupa amsterdamska z fasolą, naleśniki z twarogiem, kalarepa do chrupania



A: 1,2

27.10.

2020

Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka wiejska, ogórek kiszony, pomidor kakao

A:1,2,3,5,12

Kisiel żurawinowy z owocami, gruszka




Krupnik z kaszy jaglanej na żeberkach, klopsy gotowane w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree, kalafior na parze

A:6

28.10.

2020

Pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, ser żółty, szynka babuni, pomidor, ogorek świeży, kawa

A:1,2,5

Ciastko kruche, sok pomarańczowy 100%



A:1

Zupa jarzynowa na kurczaku, leczo warzywno-mięsne, ryż brązowy na sypko


A:6

29.10.

2020

Chleb wieloziarnisty z masłem, koreczek serowy, miks warzyw, zupa mleczna, płatki smakowe

A:1,2,5

Jogurt naturalny z owocami, chrupki kukurydziane, banan


A:2

Zupa szpinakowa na szynce westfalskiej, schab pieczony ze śliwką suszoną, kasza gryczana, surówka z białej kapusty


30.10.

2020

Chleb mieszany z masłem, schab kołodzieja, miód, serek topiony, papryka, ogórek kiszony, kakao

A:1,2,5

Chrupańce cebulowe, winogrona


Zupa dyniowa krem z szynką, ziemniaki puree, dorsz w panierce, sałata w sosie jogurtowym

A:1,2,12

Alergeny A:

1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz