Jadłospis 23.11.2020-27.11.2020
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
23.11. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, sałata, kakao A:1,2,3,5 |
Kaszka manna z malinami, mandarynka
A:2 |
Grochówka z kiełbasą i ziemniakami, makaron penne z sosem jogurtowym, kalarepka do chrupania A: 1,2 |
24.11. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, serek topiony, miks warzyw, bawarka A:1,2,5 |
Zapiekanka z masłem czosnkowym, jabłko
A:1,2 |
Krupnik z kaszy jaglanej, klopsiki a la gołąbki, sos pomidorowy, ziemniaki i marchewka z groszkiem A:1,6 |
25.11. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, koreczki szynki, zupa mleczna, płatki kukurydziane, miks warzyw A:1,2,5 |
Sok jabłkowy (100%), biszkopty
A:1 |
Zupa pomidorowa z makaronem na biodrówce, pierogi leniwe z masłem i cynamonem, surówka z marchewki z jogurtem A:1,2 |
26.11. 2020 |
Bułka szkolna z masłem, parówka 100% szynka, ogórek kiszony, pomidor, kawa A:1,2,5 |
Twarożek homogenizowany z truskawkami (wyrób własny), gruszka A:2 |
Zupa jarzynowa na białej zasmażce, kasza jęczmienna, schab pieczony, surówka z kapusty pekińskiej
|
27.11. 2020 |
Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidor, sałata, herbata owocowa, mleko A:1,2,5 |
Budyń waniliowy z owocami, winogrono
A:2 |
Zupa neapolitańska z grzankami i natką pietruszki, śledź w sosie jogurtowym z jabłkiem i ogórkiem kiszonym, ziemniaki puree A:1,2,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz