czwartek, 19 listopada 2020

Jadłospis 23-27.11.2020

 








Jadłospis 23.11.2020-27.11.2020

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

23.11.

2020

Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, sałata, kakao

A:1,2,3,5

Kaszka manna z malinami, mandarynka



A:2

Grochówka z kiełbasą i ziemniakami, makaron penne z sosem jogurtowym, kalarepka do chrupania

A: 1,2

24.11.

2020

Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, serek topiony, miks warzyw, bawarka

A:1,2,5

Zapiekanka z masłem czosnkowym, jabłko



A:1,2

Krupnik z kaszy jaglanej, klopsiki a la gołąbki, sos pomidorowy, ziemniaki i marchewka z groszkiem

A:1,6

25.11.

2020

Chleb mieszany z masłem, koreczki szynki, zupa mleczna, płatki kukurydziane, miks warzyw

A:1,2,5

Sok jabłkowy (100%), biszkopty



A:1

Zupa pomidorowa z makaronem na biodrówce, pierogi leniwe z masłem i cynamonem, surówka z marchewki z jogurtem

A:1,2

26.11.

2020

Bułka szkolna z masłem, parówka 100% szynka, ogórek kiszony, pomidor, kawa

A:1,2,5

Twarożek homogenizowany z truskawkami (wyrób własny), gruszka

A:2

Zupa jarzynowa na białej zasmażce, kasza jęczmienna, schab pieczony, surówka z kapusty pekińskiej


27.11.

2020

Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidor, sałata, herbata owocowa, mleko

A:1,2,5

Budyń waniliowy z owocami, winogrono




A:2

Zupa neapolitańska z grzankami i natką pietruszki, śledź w sosie jogurtowym z jabłkiem i ogórkiem kiszonym, ziemniaki puree

A:1,2,12

Alergeny A:

1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz