Jadłospis 19.04.2021-23.04.2021
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
19.04. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, ser żółty, dżem, pomidor, ogórek świeży, kawa A:1,2,5 |
Kaszka manna z jagodami, jabłko
A:2 |
Zupa szpinakowa z kaszą jaglaną na wędzonce, gołąbki bez zawijania, ziemniaki, kalarepka do chrupania A: 1,2,3,6 |
20.04. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, koreczek szynki, zupa mleczna (płatki owsiane), papryka, ogórek kiszony A:1,2,5,12 |
Sok pomarańczowy 100%, ciastko kruche A:1 |
Zupa jarzynowa na kurczaku z ziemniakami i pierogi leniwe, marchewka mini na parze A:1,6 |
21.04. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, krakowska sucha, pasta z łososia, pomidor, ogórek kiszony, kakao A:1,2,5,12 |
Zapiekanka z masłem czosnkowym, gruszka A:1,2 |
Rosół drobiowy z makaronem, potrawka z kurczaka, ryż długoziarnisty na sypko, marchew z groszkiem A:1,6 |
22.04. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, szynka babuni, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidor, herbata A:1,2,5 |
Jogurt truskawkowy (wyrób własny), banan A:2 |
Zupa kalafiorowa na kurczaku z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, bukiet warzyw na parze
|
23.04. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, polędwica sopocka, sałata, pomidor, mleko z wanilią A:1,2,3,5 |
Kisiel żurawinowy ze śmietaną, pomarańcza A: 2 |
Zupa dyniowa – krem na wywarze mięsno-jarzynowym, duszony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapustą kiszoną A:1,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz