Jadłospis 17.05.2021-21.05.2021
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
17.05. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, szynka babuni, pomidor, ogórek świeży, kawa A:1,2,3,5 |
Budyń waniliowy z malinami, arbuz
A:2 |
Zupa ogórkowa na biodrówce z ziemniakami, klopsiki mielone w sosie pomidorowym, ziemniaki, kalarepa A:1,6 |
18.05. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka wieprzowa, miód, papryka, ogórek kiszony, herbata smakowa A:1,2,5,12 |
Zapiekanka z masłem czosnkowym, banan
A:1,2 |
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-warzywnym, pierogi leniwe, marchewka mini na parze
A:1,6 |
19.05. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, schab pieczony na miodzie, pasta twarogowa, dżem truskawkowy, zupa mleczna A:1,2,5 |
Kisiel żurawinowy ze śmietaną, jabłko
A:2 |
Zupa fasolowa na wywarze mięsno-warzywnym, ryż brązowy, pierś z kurczaka po azjatycku |
20.05. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, ser żółty, szynka z indyka, miód, pomidor, sałata, rzodkiewka, bawarka A:1,2,5 |
Galaretka pomarańczowa, winogrono
|
Zupa ziemniaczana na żeberkach z serkiem topionym, makaron penne z sosem jogurtowo-truskawkowym, marchew do chrupania A:1,2 |
21.05. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasztet wieprzowy, kiełbasa krakowska sucha, papryka, sałata, ogórek świeży, kawa zbożowa A:1,2,5 |
Drożdżówka z owocami (wyrób własny)
A:1,2,3 |
Barszcz czerwony z makaronem, filet z dorsza duszony w ziołach, ziemniaki puree, sałata z sosem jogurtowym A:1,2,5,12 |
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz