Jadłospis 13.09.2021-17.09.2021
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
13.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, szynka, ser żółty, ogórek świeży, pomidor, kakao A:1,2,5 |
Kaszka manna z jagodami, winogrono
A:2 |
Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, warzywa na parze
A:6 |
14.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, polędwica sopocka, ogórek kiszony, rzodkiewka, mleko A:1,2,5,12 |
Bułka angielka z serkiem mascarpone
A:1,2 |
Zupa szpinakowa z kaszą jaglaną, klopsy mielone, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekinki A:1,3 |
15.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, koreczek szynki, miks warzyw, zupa mleczna (płatki gryczane)
A:1,2,5 |
Serek truskawkowy (wyrób własny), banan
A: 2 |
Zupa fasolkowa na biodrówce z ziemniakami, pierś z kurczaka w sosie curry, ryż brązowy, marchew gotowana z masłem
A:2 |
16.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, parówki wieprzowe (100% szynka), pomidor, sałata,, kakao A:1,2,5 |
Sok pomarańczowy, batonik musli
|
Zupa z czerwonej soczewicy na żeberkach z ziemniakami, makaron świderki z sosem malinowo-jogurtowym, kalarepka do chrupania A:1,6 |
17.09 2021 |
Chleb mieszany z masłem, schab Kołodzieja, pasta jajeczna, rzodkiewka, sałata, pomidor, herbata A:1,2,3,5 |
Galaretka pomarańczowa, arbuz
A:2 |
Zupa kalafiorowa na kurczaku, duszony filet z dorsza, ziemniaki puree z koperkiem, sałata w sosie jogurtowym A:1,2,3,12 |
Alergeny A
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz