Jadłospis 20.09.2021-24.09.2021
Data |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
20.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, ser żółty, szynka z indyka, pomidor, ogórek kiszony, kakao A:1,2,5 |
Budyń czekoladowy z konfiturą wiśniową, jabłko
A:2 |
Zupa gulaszowa z ziemniakami, makaron gryczany z twarogiem, marchewka do chrupania A:1,2 |
21.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, krakowska sucha, papryka, rzodkiewka, kawa zbożowa A:1,2,3,5 |
Dzień żółty |
Zupa dyniowa – krem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, kalafior na parze z kurkumą
A:1,2,3 |
Galaretka cytrynowa, banan |
|||
22.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli i awokado, szynka, sałata krucha, pomidor, zupa mleczna (płatki jaglane) A:1,2,5,12 |
Ciasteczka owsiane, sok jabłkowy
|
Zupa jarzynowa na zasmażce z ziemniakami, ryż brązowy z musem jabłkowym, kalarepka do chrupania
A:1,6 |
23.09. 2021 |
Chleb mieszany z masłem, szynka wiejska, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek świeży, herbata A:1,2,5 |
Chrupki kukurydziane, jogurt naturalny z awokado, winogrono
A:2 |
Zupa ziemniaczana na żeberkach, gulasz z indyka z warzywami, kasza jęczmienna
|
24.09 2021 |
Chleb mieszany z masłem, puszysty serek śmietankowy, polędwica sopocka, pomidor, ogórek kiszony, herbata owocowa A:1,2,3,5 |
Zapiekanka z masłem czosnkowym, nektarynka
A:1,2 |
Zupa marchewkowa z kaszką manną, paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty
A:1,12 |
Alergeny A
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz