czwartek, 24 stycznia 2019

Jadłospis 28.01.2019 - 01.02.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
28.01.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor, szczypior, ogórek, miód, ser żółty,
kawa na mleku
A:1,2,5
Sok ananasowy
herbatniki






A:1
Kapuśniak z kiszonej kapusty na biodrówce z ziemniakami i ziel, naleśniki z serkiem mascarpone z wanilią
karotka do chrupania
A:1,2,3,6,
29.01.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa, szynka dziadkowa, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, dżem,
kakao
A:1,2,5,
Budyń czekoladowy
jabłko






A: 2,
Zupa kalafiorowa z kaszą kus kus i ziel pietr.
Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z koprem, biała kapusta gotowana
A: 1,2,6,
30.01.
2019
chleb mieszany z masłem, serek topiony, miód, polędwica z drobiu, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży,
szczypior,sałata
bawarka
A:1,2,5,12
Bułki maślane z masłem
winogrono






A: 1,
Zupa ogórkowa na kurczaku z ziemniakami i ziel,
gulasz z fileta z indyka,
kasza jaglana z koprem,
gotowana marchewka w kostce z ziel, pietr,
A:2,6,
31.01.
2019
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna płatki gryczane, dżem, koreczki z szynki i sera żółtego, pomidor, ogórek
szczypior, papryka,
A:1,2,5
Galaretka z truskawkami
banan










Zupa z czerwonej soczewicy na szynce z , ziel i ziemniakami kotlet schabowy w panierce, ziemniaki pure z koprem, sałata w sosie śmietanowo - jogurtowym
A:1,2,3,6
01.02.
2019
chleb wieloziarnisty z masłem, parówki z szynki (100 % mięsa) na ciepło, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, sałata, szczypior,
dżem wiśniowy, mleko
A:1,2,5
Jogurt naturalny z truskawkami
(wyrób własny)
jabłko




A:2,
Zupa jarzynowa na żeberkach z ziemniakami i ziel, pietr,
klopsiki z fileta z dorsza w sosie chrzanowym, ziemniaki purre z koprem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
A:2,6,12,

1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz