czwartek, 31 stycznia 2019

Jadłospis 4.02.2019 - 8.02.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
04.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka z komina, jaja, pomidor, ogórek kiszony, sałata, szczypiorek, rzodkiewka, miód
kakao
A:1,2,3,5
Sok jabłkowy
ciastka kruche
winogrono






A:1
Kapuśniak białej kapusty z ziemniakami z ziel, pietr, spaghetti z sosem pomidorowym z piersią kurczaka
karotka do chrupania
A:2,6,
05.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, dżem, ser żółty, polędwica z indyka, pomidor, sałata, rzodkiewka, ogórek,
kawa na mleku
A:1,2,5
Kaszka manna z malinami,
jabłko




A: 1,2
Barszcz biały na żeberkach z ziemniakami, białłą kiełbasą i ziel, pierogi leniwe z cynamonem i masłem,
surówka z kalarepki
A: 2,3,6,
06.02.
2019
Samodzielne, chleb mieszany z masłem, miód, szynka z pieca, papryka, pomidor, ser topiony, dżem ogórek, rzodkiewka, mleko
A:1,2,5
Rogaliki z konfiturami
mandarynki






A:1,2
Zupa pomidorowa na kurczaku z kaszą jaglaną i ziel, pieczeń rzymska w sosie z suszonych śliwek, ziemniaki z koprem, buraczki
A:2,6,14
07.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, dżem, szynka drobiowa, pasta z łososia, ogórek, pomidor malinowy, papryka, bawarka
A:1,2,5,12
Twarożek truskawkowy
(wyrób własny)
banan




A:2
Rosół z drobiu z makaronem capelli d’angelo i ziel, pietr, potrawka z kurczaka w sosie
ryż basmati na sypko, marchewka z groszkiem
A:2,6,14
08.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa, miód szczypior, pomidor, szynka pajda ze straganu, ogórek pomidor, zupa mleczna lane kluski
A:1,2,5
Sałatka warzywna
jabłko








A:2,6
Barszcz czerwony z makaronem i z ziel, filet z dorsza w panierce z otrębów ziemniaki pure z koprem, mizeria z ogórka w sosie jogurtowym z koprem
A:2,3,6,12

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby, 13. mięczaki,14.dwutlenek siarki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz