czwartek, 16 maja 2019

Jadłospis 20.05.2019 - 24.05.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
20.05.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka Małgorzaty, sałata, pomidor, szczypior, ogórek, dżem, ser żółty, rzodkiewka
kawa na mleku
A:1,2,5
Gofry z powidłami
jabłko






A:1,2,3
Barszcz biały z ziemniakami i białą kiełbasą z ziel, pietr,
gyros z filetem z indyka,
ryż na sypko, kapusta pekińska z sosem czosnkowym
A:1,2,6,
21.05.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta z tuńczyka, szynka z drobiu, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, miód,
kakao
A:1,2,5,12
Galaretka z owocami,
arbuz








Zupa pomidorowa na biodrówce z ryżem i z ziel pietr. Schab pieczony w ziołach, ziemniaki pure z koprem, sałata z sosem vinegret
A: 1,2,3,6,
22.05.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, krakowska sucha, pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorem, pomidor, ogórek, sałata,mleko
A:1,2,3,5,
Rogaliki z dżemem
winogrono






A: 1,2,
Zupa z fasoli szparagowej na kurczaku z ziemniakami i ziel, pietr,
łazanki z wędliną, pieczarkami i kiszoną kapustą,
A:1,2,6,
23.05.
2019
Samodzielne chleb mieszany z masłem, szynka z komina, miód, serek żółty, pomidor, ogórek świeży, jajka, sałata kabanosy, bawarka
A:1,2,3,5
Jogurt truskawkowy
(wyrób własny)
banan




A:2
Zupa pieczarkowa na kurczaku z ziel i ziemniakami,
gulasz wieprzowy z karkówki, kasza gryczana z koprem,
sałatka z ogórków kiszonych
A:2,6
24.05.
2019
chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką pomidor, ogórek, papryka,szynka,zupa mleczna zacierka
A:1,2,5,
Budyń czekoladowy
jabłka






A:2
Barszcz ukraiński na żeberkach z makaronem i ziel, pietr,
paluszki rybne z fileta z dorsza, ziemniaki pure z koprem,
bukiet warzyw na parze
A:1,2,6,12

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz