czwartek, 9 maja 2019

Jadłospis 13.05.2019 - 17.05.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
13.05.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka babuni, pasta jajeczna, sałata, pomidor, szczypior, ogórek świeży, miód, kakao
A:1,2,3,5
Sok jabłkowy
herbatniki „BE BE”






A:1,3,
Zupa grochowa z ziemniakami na wędzonce
makaron z sosem pesto i i filetem z kurczakiem
kalarepka do chrupania
A:1,2,3,6,
14.05.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, szynka z drobiu, pomidor, dżem, kawa na mleku
A:1,2,5,
Kaszka manna z truskawkami
mandarynka




A: 1,2
Rosolnik na kurczaku z ziel pietr. Kotlet schabowy panierowany , ziemniaki pure z koprem, mizeria w sosie jogurtowym z koprem,
A: 1,2,3,6,
15.05.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, pasta z łososia, rzodkiewka, szczypior, krakowska pieczona, pomidor, ogórek, mleko,
A:1,2,5,12
Bułka maślana z powidłami
banan




A: 1,2,
Zupa krem z białych warzyw na kurczaku z ziel, pietr,
leczo warzywno mięsne
ryż żółty na sypko,
marchewka do chrupania
A:2,6,
16.05.
2019
Bułka grahamka z masłem, polędwica sopocka, serek topiony, pomidor, ogórek świeży, papryka, dżem truskawkowy,zupa mleczna płatki orkiszowe
A:1,2,,5
Jogurt owocowy
(wyrób własny)
jabłko








Zupa ogórkowa na biodrówce, z ziel i ziemniakami,
pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza bulgur z koprem, marchewka junior na parze
A:1,3,6
17.05.
2019
chleb mieszany z masłem, pasztet z drobiu, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypior, miód bawarka
A:1,2,5
Ciasto marchewkowe
(wypiek własny)
winogrono




A:1,2,3,
Zupa jarzynowa na kurczaku z ziel, pietr, filet z miruny w panierce z otrębów, ziemniaki pure z koprem,surówka z czerwonej kapusty,
A:1, 3, 6,12,

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz