czwartek, 18 kwietnia 2019

Jadłospis 23.04.2019 - 26.04.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
23.04.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka Małgorzaty, sałata, pomidor, szczypior, ogórek, miód, pasta jajeczna
kakao
A:1,2,3,5
Kaszka manna z malinami
jabłko






A:1,2
Krupnik na żeberkach z ziemniakami i ziel, pietr,
paluszki serowe w panierce,ziemniaki pure
marchewka „junior” na parze
A:1,2,3,6,
24.04.
2019
Chleb mieszany z masłem, koreczek szynki, koreczek sera, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, dżem,
zupa mleczna owsianka
A:1,2,5,
Bułki mleczne z masłem
banan






A:1, 2
Zupa brokułowa na kurczaku z ziemniakami i z ziel pietr. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki pure z koprem, kalarepka do chrupania
A: 1,2,3,6,
25.04.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, krakowska sucha, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorem, , pomidor, ogórek, papryka, kawa na mleku
A:1,2,5,
Batoniki zbożowo owocowe
jabłko






A: 1,2,
Barszcz czerwony z makaronem i i ziel, pietr,
gulasz z szynki wieprzowej kasza gryczana na sypko z koprem, bukiet warzyw na parze
A:1,2,6,
26.04.
2019
Bułki grahamki z masłem, szynka z komina, miód, serek topiony, pomidor, ogórek świeży, papryka, miód, mleko
A:1,2,3,5
Galaretka z owocami
winogrono








Zupa dyniowa na szynce wędzonej z ziel i ziemniakami,
ryż brązowy na sypko
zapiekany z jabłkami
karotka do chrupania
A:2,6

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz