czwartek, 16 stycznia 2020

Nasz jadłospis 20-24.01.2020














Jadłospis 20.01.2020-24.01.2020
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
20.01.
2020
Śniadanie samodzielne, chleb mieszany z masłem, ser żółty, szynka babuni, jajko, miód, pomidor, ogórek świeży, kakao
A:1,2,3,5
Jogurt malinowy (wyrób własny), jabłko



A: 2
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno-warzywnym, kurczak pieczony w ziołach, kasza kus kus, kalafior z masłem

A:1,6
21.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, pasta twarogowa, rzodkiewka, sałata, pomidor, kawa
A:1,2,5
Kaszka manna z owocami, winogrono
Zupa krem z białych warzyw z grzankami, pieczeń rzymska, ziemniaki puree, buraczki czerwone
A:2,6
22.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka wieprzowa, serek topiony, zupa mleczna, płatki kukurydziane, miks warzyw
A:1,2,5
Zapiekanka z masłem czosnkowym, mandarynka


A:1,2
Zupa jarzynowa na zasmażce, łagodna wersja meksykańskiego chilli con carne, ryż brązowy, sałata lodowa z sosem winegret
A:1,6
23.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, polędwica z indyka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, dżem truskawkowy, ogórek świeży, pomidor, mleko
A:1,2,5
Sok jabłkowy 100%, ciasta kruche






A:1
Rosolnik z kaszką manną, paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty

A:6,12
24.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka z komina, miód, pomidor, sałata, herbata
A:1,2,5,12
Gofry z konfiturą, banan






A:1
Krupnik na biodrówce z ziemniakami, makaron gryczany z sosem jogurtowym, marchewka do chrupania
A:1,2,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz