Jadłospis
20.01.2020-24.01.2020
Data
|
Śniadanie
|
II
śniadanie
|
Obiad
|
20.01.
2020
|
Śniadanie
samodzielne, chleb mieszany z masłem, ser żółty, szynka
babuni, jajko, miód, pomidor, ogórek świeży, kakao
A:1,2,3,5
|
Jogurt
malinowy (wyrób własny), jabłko
A: 2
|
Barszcz
ukraiński na wywarze mięsno-warzywnym, kurczak pieczony w
ziołach, kasza kus kus, kalafior z masłem
A:1,6
|
21.01.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, szynka drobiowa, pasta twarogowa, rzodkiewka,
sałata, pomidor, kawa
A:1,2,5
|
Kaszka manna
z owocami, winogrono
|
Zupa krem z
białych warzyw z grzankami, pieczeń rzymska, ziemniaki puree,
buraczki czerwone
A:2,6
|
22.01.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, szynka wieprzowa, serek topiony, zupa mleczna,
płatki kukurydziane, miks warzyw
A:1,2,5
|
Zapiekanka z
masłem czosnkowym, mandarynka
A:1,2
|
Zupa
jarzynowa na zasmażce, łagodna wersja meksykańskiego chilli con
carne, ryż brązowy, sałata lodowa z sosem winegret
A:1,6
|
23.01.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, polędwica z indyka, pasta jajeczna ze
szczypiorkiem, dżem truskawkowy, ogórek świeży, pomidor, mleko
A:1,2,5
|
Sok jabłkowy
100%, ciasta kruche
A:1
|
Rosolnik z
kaszką manną, paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka z
kiszonej kapusty
A:6,12
|
24.01.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka z komina, miód,
pomidor, sałata, herbata
A:1,2,5,12
|
Gofry z
konfiturą, banan
A:1
|
Krupnik na
biodrówce z ziemniakami, makaron gryczany z sosem jogurtowym,
marchewka do chrupania
A:1,2,12
|
Alergeny
A:
1.
gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca,
8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11.
skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz