czwartek, 23 stycznia 2020

Nasz jadlospis 27-31.01.2020












Jadłospis 27.01.2020-31.01.2020
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
27.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka babuni, ser żółty, konfitura truskawkowa, pomidor, ogórek świeży
A:1,2,5

Kisiel żurawinowy ze śmietaną, winogrono

A: 2
Zupa ogórkowa na biodrówce z ziemniakami, sos boloński z filetem z kurczaka, makaron penne, kalarepka do chrupania
A:1,6
28.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, krakowska sucha, jaja, miód, rzodkiewka, papryka, kakao


A:1,2,5

Chrupańce czosnkowo-ziołowe


A:1
Zupa pomidorowa na kurczaku zagrodowym z ryżem, sznycel z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki, fasolka szparagowa na parze
A:6
29.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka Małgorzaty, pasta twarogowa, dżem, sałata, pomidor, bawarka
A:1,2,5

Deser twarogowo-truskawkowy

A:2
Kapuśniak z kwaszonej kapusty na kurczaku, ryż na sypko z musem jabłkowym i bitą śmietaną, karotka
A:2,6
30.01.
2020
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, szynka z indyka, ogórek kiszony, pomidor, kawa

A:1,2,5,12

Budyń waniliowy z owocami




A:1
Zupa dyniowa krem na wywarze mięsno-jarzynowym, placki ziemniaczane z twarogiem, surówka z marchewki i jabłka
A:6,12
31.01.
2020
Pieczywo mieszane z masłem, serek topiony, szynka wieprzowa, rzodkiewka, ogórek świeży, zupa mleczna, owsianka
A:1,2,5


Ciasto bananowe (wyrób własny)


A:1
Rosół drobiowy z makaronem, duszony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem świeżym
A:1,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz