czwartek, 13 lutego 2020

Nasz jadłospis 17-21.02.2020









Jadłospis 17.02.2020-21.02.2020
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
17.02.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka od wędzarza, serek topiony, dżem, pomidor, rzodkiewka, kawa
A:1,2,5
Bułka maślana z masłem, winogrono


A: 1,2
Zupa pomidorowa z ryżem na kurczaku, kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty
A:2,6
18.02.
2020
Chleb mieszany z masłem, pasta z łososia wędzonego, polędwica z pieca, miód, ogórek kiszony, papryka, herbata
A:1,2,5,12
Gruszka w sosie waniliowym, mandarynka



A:2
Zupa krem z groszku zielonego, makaron w sosie carbonara z szynka, bukiet warzyw na parze

A:1,2
19.02.
2020
Śniadanie samodzielne: chleb wieloziarnisty, masło, szynka, ser żółty, kabanosy, miks warzyw, bawarka
A:1,2,5
Twarożek homogenizowany truskawkowy (wyrób własny), jabłko
A:2
Rosół drobiowy z makaronem, potrawka z kurczaka, ryż brązowy, marchewka na parze

A:1,6
20.02.
2020
Chleb mieszany z masłem, zupa mleczna (płatki owsiane), szynka wieprzowa, ser żółty, miks warzyw
A:1,2,5
Sok pomarańczowy 100%, batonik zbożowy



A:1
Zupa wielowarzywna na biodrówce zabielana mlekiem kokosowym, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej
A:6
21.02.
2020
Chleb mieszany z masłem, pasztet wieprzowy, szynka z indyka, miód, ogórek świeży, pomidor, mleko z prawdziwą wanilią
A:1,2,5
Ciasto marchewkowe (wyrób własny), banan





A:1
Zupa ziemniaczana na kurczaku z serkiem topionym, ziemniaki, paluszki rybne z fileta, mizeria

A:2, 6,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz