Jadłospis
17.02.2020-21.02.2020
Data
|
Śniadanie
|
II
śniadanie
|
Obiad
|
17.02.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, szynka od wędzarza, serek topiony, dżem,
pomidor, rzodkiewka, kawa
A:1,2,5
|
Bułka
maślana z masłem, winogrono
A: 1,2
|
Zupa
pomidorowa z ryżem na kurczaku, kotlet mielony, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty
A:2,6
|
18.02.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, pasta z łososia wędzonego, polędwica z
pieca, miód, ogórek kiszony, papryka, herbata
A:1,2,5,12
|
Gruszka w
sosie waniliowym, mandarynka
A:2
|
Zupa krem z
groszku zielonego, makaron w sosie carbonara z szynka, bukiet
warzyw na parze
A:1,2
|
19.02.
2020
|
Śniadanie
samodzielne: chleb wieloziarnisty, masło, szynka, ser żółty,
kabanosy, miks warzyw, bawarka
A:1,2,5
|
Twarożek
homogenizowany truskawkowy (wyrób własny), jabłko
A:2
|
Rosół
drobiowy z makaronem, potrawka z kurczaka, ryż brązowy,
marchewka na parze
A:1,6
|
20.02.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, zupa mleczna (płatki owsiane), szynka
wieprzowa, ser żółty, miks warzyw
A:1,2,5
|
Sok
pomarańczowy 100%, batonik zbożowy
A:1
|
Zupa
wielowarzywna na biodrówce zabielana mlekiem kokosowym, gulasz
wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej
A:6
|
21.02.
2020
|
Chleb
mieszany z masłem, pasztet wieprzowy, szynka z indyka, miód,
ogórek świeży, pomidor, mleko z prawdziwą wanilią
A:1,2,5
|
Ciasto
marchewkowe (wyrób własny), banan
A:1
|
Zupa
ziemniaczana na kurczaku z serkiem topionym, ziemniaki, paluszki
rybne z fileta, mizeria
A:2, 6,12
|
Alergeny
A:
1.
gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca,
8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11.
skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz