czwartek, 20 lutego 2020

Nasz jadłospis 24-28.02.2020









Jadłospis 24.02.2020-28.02.2020
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
24.02.
2020
Pieczywo pszenno-razowe z masłem, szynką z indyka, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor, kawa

A:1,2,5
Budyń czekoladowy z sosem wiśniowym, jabłko



A: 2
Zupa gulaszowa na mięsie wołowym z ziemniakami, makaron gryczany świderki z sosem jogurtowo-truskawkowym, kalarepka
A:2,6
25.02.
2020
Pieczywo pszenno-razowe z masłem, szynka wiejska, pasztet drobiowy, pomidor z kiełkami, kakao

A:1,2,5
Kisiel z malinami, gruszka


Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym, schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, fasolka szparagowa na parze
A:6
26.02.
2020
Pieczywo pszenno-razowe z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, serek topiony, bawarka
A:1,2,5
Galaretka z owocami, banan
Zupa pieczarkowa z makaronem, śledź w sosie śmietanowym z ogórkiem kiszonym, jabłkiem, cebulką dymką, ziemniaki
A:1,2
27.02.
2020
Pieczywo pszenno-razowe z masłem, parówki z szynki (97% szynka), ogórek świeży, pomidor, kakao
A:1,2,5
Jogurt truskawkowy (wyrób własny), pomarańcza


A:2
Barszcz biały na wywarze mięsno-warzywnym z białą kiełbasą, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekinki
A:6
28.02.
2020
Pieczywo pszenno-razowe z masłem, zupa mleczna, płatki owsiane, szynka, ser, miks warzyw
A:1,2,5
Sok ananasowy 100%, biszkopty




A:1
Zupa rybna z miruny z lanymi kluskami, jajko gotowane w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem
A:2, 6,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz