czwartek, 27 lutego 2020

Nasz jadłospis 02-06.02.2020











Jadłospis 02.03.2020-06.03.2020
Data
Śniadanie
II śniadanie
Obiad
02.03.
2020
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, szynka, dżem, zupa mleczna (płatki orkiszowe), warzywa świeże
A:1,2,3,5
Deser jabłkowo-bananowy, mandarynka



Zupa krupnik na biodrówce z ziemniakami, pizza makaronowa z szynką i serem, bukiet warzyw na parze
A:1,2,6
03.03.
2020
Bułka graham z masłem, szynka drobiowa, pasta z łososia, pomidor, ogórek kiszony, kawa
A:1,2,12
Kaszka manna z malinami, jabłko


A:2
Zupa z soczewicy czerwonej na wędzonce, pierogi leniwe, surówka z marchwi i jabłka

A:1
04.03.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka wieprzowa z komina, dżem, ser żółty, papryka, rzodkiewka, kiełki zbożowe, kakao
A:1,2,5
Sok ananasowy 100%, ciastko ryżowe
Zupa dyniowa krem zabielana mleczkiem kokosowym, udziec z indyka pieczony w ziołach, ziemniaki, buraczki czerwone na ciepło
A:1
05.06.
2020
Chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska parzona, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, sałata, bawarka
A:1,2,5
Bułka mleczna z masłem, gruszka






A:1,2
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, gyros z indyka z kukurydzą i sosem czosnkowym, sałatą, ryż długoziarnisty na sypko
A:6
06.03.
2020
Chleb mieszany z masłem, szynka krucha, serek topiony, miód, pomidor, rzodkiewka, mleko
A:1,2,5
Ciasto korzenne z orzechami (wyrób własny), banan


A:1, 9
Barszcz czerwony z makaronem, miruna w panierce sezamowej, ziemniaki puree, brokuły na parze
A:1, 5,12
Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz