Jadłospis
09.03.2020-13.03.2020
| 
Data | 
Śniadanie | 
II
   śniadanie | 
Obiad | 
| 
09.03. 
2020 | 
Chleb
   wieloziarnisty z masłem, ser żółty, szynka szwagra, ogórek
   kiszony, pomidor, kawa 
A:1,2,5 | 
Budyń
   czekoladowy ze śmietanką, pomarańcza 
A: 2 | 
Zupa
   pomidorowa na kurczaku z ryżem brązowym, kotlet mielony,
   ziemniaki puree, surówka z czerwonej kapusty 
A:6 | 
| 
10.03. 
2020 | 
Chleb
   wieloziarnisty z masłem, pasta z makreli, kiełbasa szynkowa,
   miód, papryka, ogórek świeży, kakao 
A:1,2,5,12 | 
Sok jabłkowy
   100%, ciastko kruche 
A:1 | 
Zupa
   kalafiorowa na kurczaku z ziemniakami, makaron z pesto bazyliowym,
   delikatną piersią z kurczaka i prażonymi nasionami słonecznika 
A:1 | 
| 
11.03. 
2020 | 
Chleb
   wieloziarnisty z masłem, szynką wieprzową, serkiem topionym,
   zupa  mleczna, płatki zbożowo-czekoladowe 
A:1,2,5 | 
Twarożek
   malinowy (wyrób własny), banan 
A: 2 | 
Zupa krem z
   brokuła z grzankami, ryż brązowy z musem jabłkowym, marchewka
   mini na parze 
A:1,6 | 
| 
12.06. 
2020 | 
Śniadanie
   samodzielne: chleb, masło, szynka babuni, łosoś wędzony, dżem
   jagodowy, jajko, rzodkiewka, pomidor, sałata, kiełki zbożowe,
   mleko z prawdziwą wanilią 
A:1,2,3,5 | 
Bułka
   angielka z kremem czekoladowym (mascarpone i czekolada), jabłko 
A:1,2 | 
Kapuśniak z
   białej kapusty z ziemniakami na biodrówce, gulasz z szynki,
   kasza gryczana, warzywa na parze 
A:6 | 
| 
13.03. 
2020 | 
Chleb
   wieloziarnisty z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem,
   rzodkiewką, polędwicą sopocką, miód, mleko 
A:1,2,5 | 
Gruszka w
   sosie waniliowym, owoce suszone 
A:2 | 
Rosolnik na
   kurczaku EKO z makaronem wielojajecznym, filet z łososia na
   parze, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty 
A:1, 5,12 | 
Alergeny
A:
1.
gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca,
8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11.
skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz