czwartek, 14 lutego 2019

Jadłospis 18.02.2019 - 22.02.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
18.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka sołtysa, sałata, pomidor, szczypior, ogórek, miód, ser żółty, zupa mleczna płatki orkiszowe
A:1,2,5
Jogurt naturalny z bananami i awokado
(wyrób własny)
jabłko


A:2
Grochówka na szynce westfalskiej z ziemniakami i ziel, ryż jaśminowy na sypko z jabłkami prażonymi
karotka do chrupania
A:6,
19.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna, kurczak gotowany, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, miód,
kawa na mleku
A:1,2,3,5,
Galaretka owocowa
banan








Zupa krem z białych warzyw z ziel pietr. Schab duszony w sosie myśliwskim, ziemniaki z koprem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
A: 2,6,
20.02.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorem, polędwica z drobiu, pomidor, ogórek, papryka, kakao
A:1,2,5,
Rogaliki z powidłami śliwkowymi
mandarynki




A: 1,
Zupa z fasolki szparagowej na biodrówce z ziemniakami i ziel, pietr,
łazanki z szynką westfalską, pieczarkami i kiszoną kapustą
A:6,
21.02.
2019
Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet z gęsi,
serek topiony, pomidor, ogórek kiszony, sałata
papryka, miód, bawarka
A:1,2,5
Jogurt truskawkowy
(wyrób własny)
jabłko




A:2
Zupa jarzynowa na żeberkach z ziel i ziemniakami,
beuf strogonow, kasza jęczmienna z koprem, sałatka z ogórków kiszonych z cebulką
A:6
22.02.
2019
chleb mieszany z masłem, pajda z masarskiego straganu, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypior, dżem, zupa mleczna płatki miodowe
A:1,2,5
Jogurt naturalny z trsok marchwiowy, ciastka kruche, suszone owoce


BAL


A:2,14
Zupa pomidorowa na kurczaku, z makaronem świderki i ziel, pietr, krokiety rybno ziemniaczane, z dorsza, surówka z kiszonej kapusty z marchewką
A:1, 3, 6,12,

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz