czwartek, 21 lutego 2019

Jadłospis 25.02.2019 - 01.03.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
25.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka sołtysa, ser żółty, pomidor, ogórek świeży, sałata, rzodkiewka, dżem
kawa na mleku
A:1,2,5
Kisiel z malinami
jabłko








Żurek staropolski z ziemniakami z ziel, pietr, spaghetti z sosem pesto i z filetem z piersi kurczaka
kalarepka do chrupania
A:1,2,6,
26.02.
2019
SAMODZIELNE: Chleb mieszany z masłem, dżem, ser topiony, polędwica z kurczaka, pomidor, sałata, rzodkiewka, ogórek, miód,
mleko
A:1,2,5
Kaszka manna z owocami
gruszka








A: 1,2
Zupa szrekowa na żeberkach z kaszą jaglaną i ziel,
duszona wątróbka z indyka z cebulką, ziemniaki pure z koprem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i ziel,
A: 1,2,6,
27.02.
2019
Chleb mieszany z masłem, miód, koreczki z sera i szynki, papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, zupa mleczna płatki z miodem
A:1,2,5
Bułki z makiem z masłem
winogrono






A:1,2
Zupa ziemniaczana na kurczaku z ziel, pietr,
leczo warzywne w ssie pomidorowym z wędliną, ryż na sypko, marchewka
A:6,
28.02.
2019
Chleb wieloziarnisty z masłem, dżem, krakowska sucha, pasta z tuńczyka, ogórek, papryka, kakao
A:1,2,5,12
pączki
(wyrób własny)
jabłko


A:1,2,3,
Zupa selerowa na żeberkach z ziemniakami i ziel, pietr, gulasz wieprzowy z szynki z warzywami, kasza kus kus
A:2,6,14
01.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki na ciepło, miód szczypior, pomidor malinowy, ogórek świeży, jaja, rzodkiewka, papryka, dżem truskawkowy
A:1,2,3,5
Budyń waniliowy z truskawkami
mandarynki






A:2,6
Barszcz ukraiński na biodrówce z makaronem i z ziel, paluszki z fileta z dorsza ziemniaki pure z koprem, mizeria z ogórka w sosie jogurtowym z koprem
A:2,6,12

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby, 13. mięczaki,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz