czwartek, 28 marca 2019

Jadłospis 01.04.2019 - 05.04.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
01.04.
2019
Chleb mieszany z masłem, ser żółty, szynka z indyka, pasta jajeczna z awokado, pomidor, ogórek, dżem, kawa na mleku
A:1,2,3,5
Budyń czekoladowy
z konfiturą wiśniową
jabłko




A:1,2,
Krupnik na biodrówce z ziemniakami i ziel, pietr,
makaron wieloziarnisty z sosem jogurtowo owocowym
kalarepka do chrupania
A:1,2,3,6,
02.04.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, pomidor, ogórek kwaszony, miód, szynka ze straganu, sałata
kakao
A:1,2,5,12,
Batonik zbożowy
gruszka






A:1
Zupa żur z białą kiełbasą z ziel,
kotlet z indyka w panierce z otrębów, ziemniaki pure z koprem, surówka z białej kapusty z koperkiem
A:1,2,3,6,
03.04.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, serek topiony, szynka babuni, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypior, zupa mleczna płatki owsiane
A:1,2,5,
Rogalik maślany
z dżemem
banan




A: 1, 2
Rosół wołowy z makaronem świderki z ziel, pietr,
risotto z mięsem wołowym i warzywami z sosem pomidorowym
A:1,3,6,
04.04.
2019
Pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, miód, pomidor, ogórek, twarożek z rzodkiewką,
papryka, bawarka
A:1,2,5
Galaretka z truskawkami
mandarynka






Zupa fasolowa krem na żeberkach z ziel i ziemniakami klopsiki w sosie pieczarkowym, kasza gryczana z koprem, sałatka z ogórka kiszonego
A:1,2,3,6
05.04.
2019
chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet z drobiu, ser żółty, konfitura malinowa, szczypior, sałata, ogórek świeży, pomidor, rzodkiewka, mleko
A:1,2,5
Jogurt egzotyczny
(wyrób własny)
jabłko






A:2
Zupa jarzynowa na kurczaku z ziel pietr. filet z dorsza panierowany, w ziołach, ziemniaki pure z koprem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką,
A:1, 3, 6, 12,

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz