czwartek, 21 marca 2019

Jadłospis 25.03.2019 - 29.03.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
25.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka tradycyjna, serek topiony, pomidor, ogórek kiszony, sałata, dżem kawa na mleku
A:1,2,,5
Sok jabłkowy
biszkopty






A:1
Kapuśniak kiszonej kapusty z ziemniakami z ziel, pietr, spaghetti z czerwonym pesto i z filetem z piersi kurczaka
kalarepka do chrupania
A:1,2,6,
26.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, miód, pasztet z indyka, polędwica, pomidor, sałata, rzodkiewka, ogórek,
kakao
A:1,2,5
Kisiel żurawinowy


banan






Zupa szpinakowa na kurczaku z ziemniakami, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki pure z koprem
A: 2,3,6,
27.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, dżem, ser żółty, pasta z makreli, papryka, pomidor, ogórek kiszony, sałata, rzodkiewka, mleko
A:1,2,5,12
Bułka mleczna z masłem
gruszka






A:1,2
Zupa krem z białych warzyw z ziel, pietr,
ryż długoziarnisty na sypko z jabłkami prażonymi
marchewka do chrupania
A:2,6,
28.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, dżem, szynka z komina, ser żółty, ogórek, pomidor malinowy, zupa mleczna płatki owsiane
A:1,2,5,
Wafle ryżowe
jabłko






Rosolnik na kurczaku z makaronem capelli d’angelo i ziel, pietr,
kluski ziemniaczane z wędliną i kiszoną kapustą
A:1,6,
29.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki, miód jaja gotowane, szczypior, pomidor, ogórek pomidor, bawarka
A:1,2,3,5
Jogurt bananowy
(wyrób własny)
winogrono




A:2,6
Barszcz czerwony z makaronem i z ziel, paluszki rybne z dorsza, ziemniaki pure z koprem, mizeria z ogórka w sosie jogurtowym
A:1,2,6,12

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby, 13. mięczaki,14.dwutlenek siarki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz