czwartek, 14 marca 2019

Jadłospis 18.03.2019 - 22.03.2019

data
śniadanie
II śniadanie
obiad
18.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, szynka od szwagra, sałata, pomidor, szczypior, ogórek, miód, ser topiony, zupa mleczna płatki miodowe
A:1,2,5
budyń z sosem wiśniowym
jabłko




A:2
Zupa gulaszowa z ziemniakami i ziel, pietr,
kolorowe naleśniki z twarogiem waniliowym
kalarepka do chrupania
A:1,2,3,6,
19.03.
2019
Chleb mieszany z masłem, pasta twarogowa, polędwica z indyka, pomidor, ogórek kwaszony, papryka, dżem,
kawa na mleku
A:1,2,3,5,
Jogurt truskawkowy
(wyrób własny)
winogrono




A: 2
Krupnik na biodrówce z ziemniakami i z ziel pietr. Pulpeciki duszone, ziemniaki pure z koprem, brokuły gotowane na parze
A: 1,3,6,
20.03.
2019
chleb mieszany z masłem, dżem, mielonka sokołowska, rzodkiewka, szczypior,, ser żólty, pomidor, ogórek, papryka, kakao
A:1,2,5,
Rogaliki z dżemem
banan






A: 1,2,
Zupa z soczewicy czerwonej na szynce z ziemniakami i ziel, pietr, filet z kurczaka z warzywami po chińsku, ryż brązowy na sypko,
A:6,
21.03.
2019
Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem, szynka z komina, pomidor, ogórek świeży, papryka, miód, mleko
A:1,2,3,5
Sok marchwiowy
batonik musli










Zupa ogórkowa na kurczaku zabielana z ziel i ziemniakami,
gulasz wieprzowy, kasza gryczana z koprem z serem i pieczarkami,
karotka do chrupania
A:2,6
22.03.
2019
chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska sucha, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypior, dżem, bawarka
A:1,2,5
Drożdżówka
(wypiek własny






A:1,2,3,
Rosół drobiowy z makaronem nitki i ziel, pietr, filet z miruny w panierce z otrębów,
surówka z kiszonej kapusty z marchewką
A:1, 3, 6,12,

Alergeny A:
1. gluten, 2. mleko, 3. jaja, 4. soja, 5. sezam, 6. seler, 7.gorczyca, 8. orzeszki arachidowe 9. orzechy, 10. łubin, mąka łubinowa, 11. skorupiaki, 12. ryby,14.dwutlenek siarki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz